McLaren: “Voetblessure Lando Norris geen probleem voor GP van België”

28 augustus 2019 — Lando Norris heeft tijdens de zomerstop een ontstoken pees opgelopen ten gevolge van zijn looptrainingen maar McLaren laat weten dat de GP van België niet in het gedrang komt.

Dit bericht bekijken op Instagram

YES! THE SUMMER BREAK IS FINALLY OVER!1!!1!

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Het balletje ging aan het rollen toen tijdens een livestream van een simrace te zien was dat Norris een beschermende schoen droeg. Hij liet ook nog verstaan dat het “verdomd pijnlijk” was na een dag van veel wandelen tijdens een bezoek aan de MotoGP in Silverstone.

McLaren heeft al laten weten dat Norris gewoon fit is en hij gewoon zal deelnemen aan het raceweekend in België.

“De laars is een voorzorgsmaatregel voor de lichte ontsteking aan een pees van zijn linkervoet na het lopen, dit om ze in staat te stellen om te rusten,” aldus een McLaren-woordvoerster.

“Er zijn geen problemen voor Spa.”

In het geval dat Carlos Sainz of Lando Norris niet kunnen deelnemen aan een race zou hun plaats ingenomen worden door Sergei Sirotkin. De Rus werd in juni door McLaren bevestigd als reserverijder in een deal met motorleverancier Renault.

Norris moet in Spa een vervolg proberen te breien aan zijn sterke eerste seizoenshelft waarin hij zijn steentje bijdroeg aan de mooie voorlopige vierde plaats in het kampioenschap van McLaren

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België