McLaren voor de helft eigenaar van wielerploeg Bahrain-Merida

12 december 2018 — McLaren heeft bevestigd dat het haar entree in de wielersport zal maken als partner van Bahrain-Merida.

De samenwerking werd vanmorgen aangekondigd met volgende aankondiging van McLaren: “De McLaren Group heeft vandaag bekendgemaakt dat het voor vijftig procent partner wordt van Team Bahrain-Merida, met een visie om op lange termijn deel te nemen aan deze sport op het hoogste niveau.”

De eigenaars van zowel de wielerploeg als van McLaren zijn van Bahrein. Langs de kant van McLaren is dat de investeringsmaatschappij Mumtalakat en voor Bahrain-Merida is dat de koninklijke familie van het land.

Brent Copeland, de General Manager van Bahrain-Merida liet in zijn verklaring weten dat McLaren al sinds tientallen jaren de technologische grenzen en prestaties verlegt in de autosport.

Het is onduidelijk hoeveel geld McLaren in de wielerploeg zal pompen maar er wordt verwacht dat Bahrain-Merida voortaan zou kunnen wedijveren met de topformatie Team Sky. Met Rik Verbrugghe als sportdirecteur en Dylan Teuns telt Bahrain ook twee landgenoten in de rangen.

John Allert, Chief Marketing van McLaren is ook opgetogen over de nieuwe samenwerking.

“Racen, technologie en menselijke prestaties is de kernzaak waar we bij McLaren mee bezig zijn. Wielrennen is iets waar we al eens in betrokken geweest zijn en we zijn al een tijdje bezig om er terug meer in betrokken te zijn.”

“Als je ziet wat Bahrain-Merida al verwezenlijkt heeft in een kleine twee jaar vanuit het niets is dat indrukwekkend. Samenwerken met dit team is iets om naar uit te kijken,” besluit Allert.

Zijne Hoogheid Sheikh Nasser Bin Hamad Al Khalifa is ook in de wolken met deze nieuwe samenwerking.

“De samenwerking met McLaren zal voor ons een onschatbare bron van expertise en ervaring zijn om het beste uit zowel machines als atleten te halen. Ze zal onze tocht naar de top van het wielrennen aanzienlijk versnellen.”     


Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België