McLaren: “Voorlopig nog niets beslist over F1-toekomst Vandoorne”

15 mei 2015 — Bij McLaren-Honda hebben ze voorlopig nog geen beslissing genomen over de toekomst van Stoffel Vandoorne.


Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begon dit seizoen ijzersterk aan het GP2-seizoen. De Kortrijkzaan won twee races en werd ook twee keer tweede, bovendien veroverde Vandoorne ook twee keer de polepositie. Een uitstekende start dus van Vandoorne in de GP2, de wachtkamer voor de Formule 1.

Vandoorne liet vorig jaar verstaan dat hij vond dat hij klaar was voor de Formule 1. McLaren besloot echter om Vandoorne, die deel uitmaakt van Het McLaren Young Driver Programma, nog een seizoen in de GP2 te laten afwerken en hem daar resoluut voor de titel te laten gaan.

Het mag duidelijk zijn, een beter begin voor het GP2-seizoen zat er eigenlijk niet in. Vandoorne reed zich overduidelijk in de kijker en dat is uiteraard ook McLaren-Honda niet ontgaan. Vandoorne hoopt volgend jaar in de Formule 1 te kunnen rijden, maar bij McLaren zeggen ze dat er voorlopig nog niets beslist is over de toekomst van Vandoorne.

“Ik kan de prestaties van Stoffel alleen maar excellent noemen”, zei Eric Boullier afgelopen weekend in Barcelona tegenover GPUpdate. “Hij heeft twee races gewonnen en is twee keer tweede geworden. Hij doet het dus uitstekend.”

Bij GPUpdate stelden ze vervolgens de vraag wat de plannen voor Vandoorne zijn wanneer hij dit jaar de GP2-titel verovert.

“Wat onze plannen voor Stoffel zijn? Ik zou graag zien dat hij de volgende race ook wint,” aldus Boullier, die niet echt op de vraag wou ingaan.

Momenteel hebben Fernando Alonso en Jenson Button een contract voor een racezitje bij de renstal. Ook Kevin Magnussen, die momenteel reserverijder is bij McLaren-Honda, zit in de wachtkamer van McLaren-Honda.

Wat die laatste betreft kreeg Vandoorne onlangs nog de steun van voormalig F1-piloot Sebastian Buemi. Buemi is vol lof over onze landgenoot en deed volgende uitspraak tijdens een interview: “Naast Alonso bij McLaren,” antwoordde Buemi op de vraag waar hij Vandoorne volgend jaar ziet rijden. “Jenson Button heeft dit jaar maar net op het laatste moment zijn plaatsje gekregen. Kevin Magnussen, die heeft zijn kans gehad. En als je eenmaal uit de wagen bent is het meestal gedaan.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België