McLaren voorzichtig optimistisch over vooruitgang Renault-motor

20 december 2018 — Bij McLaren is men voorzichtig positief over de vooruitgang die ze boeken in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Er is heel wat voorzichtig optimisme maar we willen niet vooruit lopen op de feiten,” aldus Zak Brown. “Dat hebben we vroeger gedaan en we willen dezelfde fout geen twee keer maken.”

“De ontwikkeling gaat goed. We bevinden ons min of meer op schema met wat we willen bereiken.”

Om vooruitgang te boeken moet McLaren niet alleen haar eigen wagen verbeteren, het moet uiteraard ook meer vooruitgang boeken dan de concurrentie. Het valt echter moeilijk in te schatten wat de concurrentie doet.

“We hebben geen idee wat de concurrentie doet, daarover kan je alleen maar speculeren. Ik denk dat we tot aan de wintertests in Barcelona niets daarover zullen weten maar we zijn tevreden met de progressie die we geboekt hebben.”

Naast de eigen progressie is McLaren voor een deel ook afhankelijk van de progressie die motorleverancier Renault boekt. Ook op dat vlak is de McLaren-baas echter voorzichtig optimistisch.

“Ze vertellen ons dat ze erg tevreden zijn met de progressie die ze deze winter boeken. Ze hebben heel wat kilowatts gevonden en ik denk dat ze om de knikkers zullen meedoen,” aldus Brown.

“Ik vind het echter niet gepast om hier nu de cijfers te zeggen die ze ons gegeven hebben maar ze hebben het gevoel dat ze zeer competitief zullen zijn volgend jaar.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België