McLaren: “We hebben van Alonso een monster gemaakt”

03 november 2017 — McLaren-CEO Zak Brown vreest dat zijn team een monster heeft gemaakt van Fernando Alonso, een race-monster welteverstaan.


Het begon allemaal toen de Spanjaard in mei van dit jaar deelnam aan de Indy 500. Dat smaakte blijk naar meer want volgend jaar zal hij deelnemen aan de 24 uren van Daytona voor United Autosports, het team waarvan Zak Brown mede-eigenaar is. Hij zal er een auto delen met McLaren-junior Lando Norris.

“We waren zomaar wat aan het praten,” aldus Zak Brown in een gesprek met ’Sky Sports.’ “We praten ook dikwijls over andere raceklassen.”

“Ik zat samen met Fernando en zijn manager en plotseling zei hij dat hij Daytona wou rijden. Ik draaide me naar zijn manager en vroeg of hij het meende en die bevestigde. Ik heb het dus geen twee keer moeten vragen.”

Het hoofddoel van Alonso is namelijk de ‘Triple Crown’ en in dat plaatje past Daytona natuurlijk perfect als voorbereiding op de 24 uren van Le Mans. Die legendarische race past beter in het schema van de tweevoudige wereldkampioen omdat ze niet samen valt met een GP-weekend.

Om dit jaar deel te nemen aan de Indy 500 moest Alonso de GP van Monaco laten schieten en zijn plaats werd voor één weekend ingenomen door Jenson Button.

“Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij interesse heeft in Le Mans en dat hij ook nog wil terugkeren in de IndyCars,” Aldus Brown. De Amerikaan voegde er meteen ook aan toe dat er geen aanbiedingen waren uit de hoek van de IndyCars.

“Ik was wel verrast over hoe vastberaden hij meteen was over Daytona. Maar dat is de manier van werken van Fernando, hij denkt eerst goed na over zulke zaken voor hij een beslissing neemt.”

“Hij had er duidelijk al langer over nagedacht dan ik verwacht had. Hij was zeker van zijn stuk toen hij me liet weten dat hij het wou doen.”

“We hebben een monster gecreëerd,” vertelt Brown met een kwinkslag. “Een racemonster.”

Alonso liet in Mexico al weten dat hij nog grootse plannen heeft in de autosport.

“Ik wil herinnerd worden als de beste rijder van de wereld. Om daarin te slagen moet je in verschillende raceklassen actief zijn en er ook in winnen. Soms moet je buiten dit kleine F1-wereldje kijken,” besluit de Spanjaard.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België