McLaren: “We houden alle opties open voor 2018”

31 mei 2017 — Volgens McLaren-CEO Zak Brown bekijkt McLaren alle mogelijke opties om terug te keren naar de top in 2018. De uitspraak komt er nadat McLaren er ook tijdens de GP van Monaco niet in slaagde om een eerste wk-punt te behalen.


McLaren wil zo snel mogelijk terugkeren naar de top van de Formule 1 maar de grote vraag is wat het daarvoor moet doen. De relatie met bijvoorbeeld motorpartner Honda staat al geruime tijd onder druk maar zou McLaren er daadwerkelijk een goede zaak aan doen om de samenwerking met de Japanners stop te zetten?

Wat bijvoorbeeld ook met de rijdersbezetting. Blijft Fernando Alonso ook na het huidige seizoen voor McLaren rijden? En wat met onze landgenoot Stoffel Vandoorne? Als we Zak Brown mogen geloven bestaan er dus geen taboes en ligt alles ter discussie op tafel.

“We moeten onze problemen zien op te lossen en die problemen bevinden zich hoofdzakelijk achteraan de wagen,” verwijst McLaren-CEO Zak Brown indirect naar motorpartner Honda. “2018 is niet ver weg, dus we evalueren nu hoe we opnieuw vooraan kunnen terugkeren. Zoals Jonathan Neale heeft gezegd liggen alle opties op tafel om opnieuw vooraan te geraken. We zijn niet zeker hoe we dat gaan doen maar we werken eraan.”

Volgens Brown heeft McLaren tot de zomer de tijd om te bewijzen dat het een stuk competitiever is en voor Alonso een goede optie is. De Spanjaard had eerder al laten verstaan dat hij niet zal aarzelen om McLaren te verlaten indien hij bij een ander team over een competitievere wagen kan beschikken. Eind dit seizoen loopt het contract van Alonso af.

“Zoals de situatie er nu naar uitziet kunnen we het ons moeilijk inbeelden dat we volgend jaar voor de titel strijden. Je kan echter heel wat progressie boeken. We proberen nu uit te zoeken hoe we ons in die positie kunnen bevinden en we hebben een beetje tijd voorafgaand aan de zomerpauze,” aldus Brown.

Het wordt dan ook vooral uitkijken naar het feit of Alonso al dan niet bij McLaren blijft. Afgelopen weekend nam Fernando Alonso deel aan de Indy 500 in plaats van de F1-race in Monaco. De Spanjaard moest opgeven door uitgerekend een Honda-motor die de geest gaf. Brown hoopt alvast dat Alonso zal blijven, al durft hij zich niet aan een voorspelling wagen.

“Laat ons zien hoe de komende maanden verlopen. Wat het overtuigen van Fernando betreft weet ik het niet. Hij zal zichzelf overtuigen van het feit of hij zich thuisvoelt in een omgeving waarin hij wil racen. Ik denk dat we Fernando en het raceteam in gesprek moeten laten gaan en laat ons zien hoe we ervoor staan tijdens de tweede helft van het jaar,” besluit Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België