McLaren: “We verwachten tijdens eerste jaar met Mercedes-motor geen overwinningen”

19 oktober 2020 — McLaren maat volgend jaar de overstap naar Mercedes-motoren maar dat betekent volgens teambaas Adreas Seidl niet dat er meteen voor overwinningen zal gestreden worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Tot eind dit seizoen wordt er nog met krachtbronnen van Renault gereden maar in 2021 ligt de Mercedes-motor achterin de F1-bolide van McLaren. Oorspronkelijk zou die omschakeling samenvallen met de introductie van de ingrijpende reglementswijzigingen in de Formule 1.

Door het coronavirus en om kosten te besparen zodat de overlevingskansen van de F1-teams stijgen werd beslist om de nieuwe ingrijpende reglementswijzigingen pas in 2022 te laten ingaan. Voor McLaren betekent het dat er in het bestaand chassis plots een Mercedes-motor moet geplaatst worden, wat uiteraard niet ideaal is.

Bij McLaren verwachten ze wel al een deel voordelen van de Mercedes-motor te kunnen gebruiken maar strijden om overwinningen zal er in 2021 volgens teambaas Andreas Seidl nog niet inzitten.

“Nee, we moeten realistisch zijn,” aldus Seidl. “Het belangrijkste is dat we een team zijn dat blijft evolueren, wat betekent dat we met de wagen de volgende stap zullen zetten, wat ook de enigste manier is om terug naar de top van de Formule 1 te geraken.”

“Met wat ik in de fabriek zie gebruiken, de veranderingen die op komst zijn, de ontwikkelingen die er zijn, dat ziet er allemaal bemoedigend uit wat betreft de volgende stap met de wagen die we zullen zetten.”

McLaren staat momenteel vierde in het kampioenschap maar is met Racing Point en Renault verwikkeld in een intense strijd om de derde plaats in het kampioenschap.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België