McLaren: “We zijn hier om te testen, problemen horen daarbij”

07 maart 2018 — Het McLaren F1 team maakt zich niet al te veel zorgen na de problemen die onze landgenoot Stoffel Vandoorne gisteren met de nieuwe wagen had.


Stoffel Vandoorne moest gisteren tijdens de F1-test zijn McLaren MCL33 twee keer langs de kant van de baan parkeren omdat hij stilviel. Na het probleem in de voormiddag kon Vandoorne zo’n drie uur niet rijden terwijl het probleem in de namiddag redelijk snel verholpen kon worden.

Vandoorne kon over heel de dag echter slechts 38 ronden afleggen, bitter weinig wanneer je dat vergelijkt met de 168 ronden die Sebastian Vettel in zijn Ferrari reed. Ondanks de problemen panikeert men bij het McLaren F1 team echter niet.

“Het was niet de dag waarop we hadden gehoopt maar desondanks maken we ons niet al te veel zorgen over de problemen die we hadden,” aldus Eric Boullier, de racedirecteur bij McLaren. “Het was overduidelijk niet de productieve dag die we gepland hadden maar wat de problemen betreft; een batterijprobleem en een hydraulisch lek, dat zijn de typische kinderziekten waarop we bijna hopen en die we verwachten tijdens het testen. Dat is noodzakelijk om ons goed te kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Volgens Boullier is het normaal dat er problemen opduiken en kan dit beter nu gebeuren dan tijdens het F1-seizoen. Enkel zo kan het team de kinderziekten dus uit de wagen krijgen.

“We zijn hier om te testen en dit is nu eenmaal wat er gebeurt wanneer je aan het testen bent. Het is niet ideaal, en we hadden graag meer tijd op de baan doorgebracht, maar we werken eraan. We leren eruit en we keren terug op de baan met meer informatie,” besloot Boullier.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België