McLaren: “We zullen Honda missen en zeg nooit nooit…”

27 november 2017 — Samen met het seizoen 2017 eindigde in Abu Dhabi ook de samenwerking tussen McLaren en Honda.


Het is met champagne dat McLaren en Honda hun laatste race inluiden. Gisteren eindigde het verhaal voor beide partijen als partners want volgend jaar zal de formatie uit Woking aantreden met Renault-krachtbronnen en de Japanners zoeken hun heil bij Toro Rosso.

De wedergeboorte van de legendarische combinatie McLaren-Honda in 2015 had niets minder als doel dan Mercedes van de troon te stoten. Drie seizoenen later onthouden we vooral de frustraties uit beide kampen die vooral te maken hadden met het uitblijven van prestaties.

Maar het was toch niet allemaal kommer en kwel als we McLaren-CEO Zak Brown mogen geloven. Er werd zelfs met champagne getoast op het einde van de samenwerking en hoewel dat voor interpretatie vatbaar is had de Amerikaan niets anders dan mooie woorden over de Japanse partners.

“Honda is een geweldige partner geweest. Het zijn goede mensen en we kunnen het goed met elkaar vinden,” aldus Brown. “Het is een enorm moeilijke situatie geweest maar ze blijven onze vrienden. We zullen hen missen en zeg nooit nooit, wie weet werken we in de toekomst toch nog eens samen.”

De deal die McLaren heeft met Renault loopt over een periode van drie jaar. Honda op haar beurt wordt beschouwd als grote kanshebber om Red Bull van krachtbronnen te voorzien vanaf het seizoen 2019. Het gonst van de geruchten dat Renault haar contract met Red Bull, dat einde 2018 afloopt, niet wil verlengen.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image