McLaren: “Wij ontvangen het budgetplafond met open armen”

17 juli 2018 — McLaren-CEO Zak Brown denkt dat zijn formatie competitiever zou zijn moest er een budgetplafond ingevoerd worden in de Formule 1.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De laatste jaren heeft het bij McLaren wel eens vaker achter de schermen gerommeld en voorlopig lijkt daar niet meteen een einde aan te komen. Teambaas Eric Boullier is het laatste slachtoffer en aan de uitlatingen van grote baas Zak Brown mogen we ons aan nog andere verschuivingen in het management verwachten.

De switch van Honda naar Renault heeft niet het verhoopte resultaat gebracht bij McLaren. Hoewel ze in Woking steeds hebben volgehouden dat ze een uitstekend chassis hadden en dat de problemen vooral bij Honda te zoeken waren kan nu niet anders dan geconcludeerd worden dat de problemen veel groter zijn dan aanvankelijk gedacht.

Maar zoals algemeen bekend gaan de regels vanaf 2021 weer op de schop en er ligt er een voorstel van een budgetplafond op tafel van 150 miljoen dollar. Misschien brengt dat wel soelaas voor de privateers en komen ze zo toch een paar stappen dichter bij de grote constructeurs.

“We zullen het budgetplafond met open armen ontvangen,” aldus Brown. “We hebben daar ook al een productieve meeting met de F1 over gehad.”

“De Formule 1 in zijn huidige vorm is een moeilijke omgeving voor onafhankelijke teams. Momenteel hebben we Mercedes en Ferrari die op hun beurt elk twee aanverwante teams hebben. Het is indrukwekkend wat Haas klaarspeelt met de middelen en het personeel dat ze hebben en ik denk ook niet dat het toeval is dat Ferrari zo goed presteert.”

“Gelukkig wil Liberty Media die situatie in de toekomst rechttrekken en dat geeft ons goede hoop.”

Samen met het budgetplafond zal ook het aantal personeelsleden aan banden gelegd worden maar de eerste zorg voor Brown zal zijn om zijn manschappen efficiënter te laten werken.

“Als je naar Mercedes en Ferrari kijkt zie je dat zij ongeveer twee- a driehonderd mensen meer aan het werk hebben dan wij. In de situatie waarin wij ons nu bevinden moeten we gewoon beter en sneller werken. Ik denk niet dat we met minder mensen moeten werken.”

“Ik heb het idee dat we momenteel niet alles uit met ons menselijk kapitaal, en onze middelen die we ter beschikking hebben, halen,” besluit Brown. 

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België