McLaren wil dat restricties voor een “gelijkwaardig speelveld” in de F1 zorgen

04 april 2018 — Tegen 2021 zal men een nieuw technisch reglement hanteren in de F1. Eric Boullier, de teamchef van McLaren, denkt dat men door restricties zal zorgen voor een gelijkwaardig speelveld voor alle teams.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Tijdens het eerste deel van de kwalificaties voor de Grand Prix van Australië was er een kloof van 1,732 seconde tussen het snelste en het langzaamste team. Hoewel dit veel lijkt, is dit toch de kleinste kloof sinds het begin van hybridetijdperk in 2014.

Het is echter opvallend dat er tussen de Red Bull van Daniel Ricciardo en de Haas van Kevin Magnussen, die zich op de vijfde en zesde plaats kwalificeerden, maar liefst een seconde tijdsverschil zit. Tevens wordt ook de kopgroep opgesplitst. Mercedes had namelijk de polepositie veroverd en zich met zeven tienden van de rest van de top vijf afgesplitst. Hierdoor werd de hoop op een zwaar bevochten titelstrijd enigszins beknot.

“Het is wat het is. Het is al enkele jaren geleden dat dit reglement werd opgesteld en dit is waar we nu staan. Het zal altijd hetzelfde blijven zolang er geen limiet is qua prestatie. Mercedes ontwerpt zeer competitieve motoren en auto’s sinds het begin van het hybridetijdperk en het lijkt een moeilijke zaak te blijven om nog maar in de buurt van hen te komen,” aldus Boullier.

Liberty Media zal tijdens het komende raceweekend bekendmaken wat de plannen voor het nieuwe technisch reglement zijn. De kloof tussen de teams verkleinen is hierbij één van de hoofdpunten. Men wil dit bereiken door enkele onderdelen te verplichten.

“We willen allemaal een fantastische show met gevechten zien. Dit is wat de fans willen zien. Hiervoor hebben we een competitief niveau nodig waarbij de eerste en laatste rijders veel korter bij elkaar zitten.”

Boulliers uitspraken onderbouwen die van Guenther Steiner. Hij vind dat de teams uit het middenveld “voor de kruimeltjes vechten”.

“Door de grote kloof heb je nu drie topteams die voor het kampioenschap vechten. De anderen vechten enkel voor de kruimeltjes. Ze doen het goed met geld. Ze investeren goed. Dat kunnen wij dan weer niet en ook dat is een deel van de competitie. Is dit dan goed voor de sport? Dat denk ik niet,” klonk het bij Steiner.

Geschreven door Anouck Jaspers

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België