McLaren wil grote stap vooruit zetten met nieuwe F1-simulator

14 december 2019 — Het McLaren F1-team zette het voorbije seizoen een serieuze stap vooruit maar komend jaar wil de renstal een nieuwe simulator in gebruik nemen om nog bijkomende progressie te boeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Ooit was McLaren zowat de referentie in de Formule 1 en ook wat simulatoren betreft maar de voorbije jaren ging de renstal door een diep dal. Dit jaar lijkt McLaren daaruit te kruipen en eindigde het als vierde in het constructeurskampioenschap.

Maar McLaren wil uiteraard opnieuw naar de absolute top terugkeren en daaraan is het intens aan het werken. Om die bijkomende stap vooruit te zetten wil McLaren onder andere een gloednieuwe simulator in gebruik nemen.

“We hebben een nieuwe ‘driver-in-the-loop-simulator’,” vertelde James Key tegenover de media eerder deze week. “Het is een simulator die erg afwijkt van wat we voordien gebruikten.

“Het is een project waarin McLaren lange tijd en lang geleden pionier was. We erkennen echter dat die wereld niet heeft stilgestaan. Het is een groot en belangrijk project binnen McLaren en ik hoop dat het volgend jaar zijn vruchten zal afwerpen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België