McLaren wil in Barcelona een grote stap vooruit zetten

01 mei 2018 — McLaren-racedirecteur Eric Boullier hoopt dat McLaren met haar pakket aan updates in Barcelona een stap vooruit kan zetten.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Ja, McLaren finishte al iedere race in de punten, vier races om precies te zijn, waarvan drie races met beide wagens. Maar nee, het heeft niet de stap vooruit kunnen zetten die het begin dit seizoen hoopte te zetten.

Nadat McLaren besloot om de Honda-motor in te ruilen voor de Renault-motor blijven McLaren, de rijders en ook de fans op hun honger zitten. Q3 halen blijft een quasi onmogelijke opdracht voor de McLaren MCL33 en ook tijdens de race moet er vooral geprofiteerd worden van foutjes van anderen en incidenten die plaatsvinden.

Voorlopig is het enige lichtpuntje dat de betrouwbaarheid veel beter is dan vorig jaar. Maar daar houdt het goede nieuws ook op. De wk-tussenstand vormt immers geen juiste weergave van de reëele situatie waarin McLaren met haar MCL33 verkeert.

Nadat McLaren door problemen tijdens de wintertests heel wat vertraging opliep met haar updates voor de wagen hoopt het om in Barcelona met een groot pakket aan updates ook een grote stap vooruit te zetten. Grote vraag is echter wat de concurrentie zal doen.

“We gaan een nieuwe richting uit in Barcelona maar je kan niet verwachten dat we plots iedereen voor gaan blijven,” waarschuwde racedirecteur Eric Boullier.

“Ik denk dat 95 procent van de paddock nieuwe aerodynamische pakketen naar Barcelona zal meebrengen. Het verschil zal dan ook min of meer hetzelfde blijven. Misschien verliezen we wat terrein, misschien winnen we wat terrein,” aldus Boullier tegenover de krant ‘El Confidencial’.

Uiteraard moet McLaren er eerst zelf voor zorgen dat haar updates werken, iets dat de voorbije races niet altijd het geval bleek te zijn.

“Het is aan ons om er voor te zorgen dat onze nieuwe onderdelen werken en voldoen aan onze verwachtingen. Vervolgens moeten we hopen dat de anderen niet hetzelfde doen,” besloot Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België