McLaren wil Perez eerder

31 oktober 2012 — McLaren gaat proberen om vroeger gebruik te kunnen maken van de diensten van Sergio Perez, die nog tot eind 2012 onder contract ligt bij Sauber.

Het team uit Woking ziet Perez als ruwe diamant die ze zo snel mogelijk willen slijpen. Daarom gaan ze na het seizoen proberen om hem vroeger los te weken bij Sauber. Ze willen het echter niet forceren door de goede band tussen McLaren en Sauber.

Martin Whitmarsh legt uit dat ze respect behouden voor de contractduur van Perez. Het Britse team heeft nu al beperkt contact met de Mexicaan, wat heel ongebruikelijk is. Sauber stelt zich daar volgens Whitmarsh erg soepel in op en die manier van werken willen ze zoveel mogelijk respecteren. Sauber begrijpt ook waarom Perez nu al in contact staat met McLaren. Daarom vindt Whitmarsh het ongepast om nu al door te duwen voor de volledige afhandeling van de transfer van Perez naar McLaren.

Whitmarsh: “Sergio heeft alles in zich om aan de top te geraken, zowel de snelheid als de motivatie. Dat kan zowel positief als negatief zijn. In India heeft hij een mooie prestatie afgeleverd met zijn achtste startplaats. Het zou echter verkeerd zijn te beweren dat hij nu al volleerd is. Hij is jong en intelligent, maar kan nog heel veel progressie maken. Hij is momenteel ook nog erg bescheiden. Als we van hem een wereldkampioen kunnen maken, zal dat wel een beetje slijten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België