logo
 

McLaren wil Sergio Perez helpen bij zoektocht naar een nieuw F1-zitje

16 november 2013 — Sergio Perez kondigde eerder deze week zijn vertrek bij McLaren aan. Voorlopig is hij nog niet zeker van een andere racezitje in de Formule 1 maar McLaren heeft wel laten weten dat het de Mexicaan wil helpen bij zijn zoektocht naar een nieuw racezitje.

image
Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren, laat weten dat hij Perez wil steunen in zijn zoektocht naar een nieuw racezitje in de Formule 1. Perez verlaat McLaren immers niet omdat hij een slechte rijder is, maar McLaren raakte enorm onder de indruk van wat Kevin Magnussen presteerde tijdens de Young Driver Test met de McLaren.

Perez zal dan ook alle steun van McLaren krijgen. Meer zelfs, Martin whitmarsh zou naar verluidt reeds persoonlijk bij Lotus en Force India gaan polsen zijn of ze geen interesse hebben in de Mexicaan.

“Ik probeer Sergio te helpen bij het vinden van een racezitje”, zei Martin Whitmarsh in Austin. “We krijgen het verwijt naar ons hoofd geworpen dat we erg laat een beslissing hebben genomen. Ik heb Sergio echter gezegd dat hij volgens mij nog geen kansen bij andere teams heeft gemist.”

Volgens Whitmarsh is Sergio Perez nooit in beeld geweest bij de teams die geen racezitje meer vrij hebben. Dat zijn Red Bull, Ferrari, Mercedes en Toro Rosso. Bij de overige teams is er nog plaats.

“Er is dus nog niets verloren voor ‘Checo’. Alleen Williams heeft sindsdien een zitje aan een rijder gegeven. Bij Lotus, Sauber, Force India, Caterham en Marussia is er nog steeds plaats. Ik heb al contact gehad met Force India en Lotus, twee teams die op dit moment erg goed bezig zijn. Ik heb Sergio aanbevolen bij die teams omdat Sergio een plaats in de Formule 1 verdient.”

Martin Whitmarsh benadrukte ook nogmaals dat Perez een erg goede rijder is en dat hij alleen de pech heeft dat Kevin Magnussen deel uitmaakt van het McLaren Young Driver programma. McLaren was erg onder de indruk van de Deen en probeerde hem een racezitje te geven bij een ander team in de Formule 1. Toen dat niet lukte besloot het uiteindelijk om Magnussen zelf een racezitje te geven, ook al houdt dat enkele risico’s in.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België