logo
 

McLaren wist niets over probleem met versnellingsbak Hamilton

23 september 2012 — Het team van McLaren wil de geruchten de kop indrukken dat het zaterdag reeds wist dat er problemen waren met de versnellingsbak van Hamilton.

image
Hamilton reed aan de leiding toen hij moest opgeven door een probleem met zijn versnellingsbak. Tijdens de race was er een radioboodschap te horen waarin volgens sommigen gesuggereerd werd dat McLaren na de kwalificatie reeds wist dat er een probleem was met de versnellingsbak van Hamilton.

Er was immers een verwijzing naar het feit dat ze op zaterdag alles hadden gedaan wat mogelijk was maar dat het niet voldoende was gebleken. McLaren ontkent echter dat het wist dat er een probleem was met de versnellingsbak. “Nee, we wisten het voordien niet,” zei Sam Michael van McLaren.

“De waarschuwing over een probleem met de versnellingsbak kwam enkele ronden voor het gebeurde, we zagen dat ook al tijdens enkele andere races. Soms kan het heel de race duren en soms niet, dus we kregen een duidelijke waarschuwing,” voegde Sam Michael eraan toe.

Lewis Hamilton reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore tegen de vangrail en mogelijk beschadigde dit ook de versnellingsbak van zijn McLaren. Bij McLaren denken ze echter niet dat dit de oorzaak is. Ook enkele andere rijders reden dit raceweekend tegen de vangrail en kregen daardoor problemen. Ondermeer Bruno Senna moest daardoor zijn versnellingsbak vervangen.

“Ik heb vanochtend nog met de jongens gesproken en de velg vertoonde een kras van amper twee tot drie centimeter maar verder was hij niet beschadigd,” zei Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren. “De velgen zijn redelijk dun maar er werd ook een test uitgevoerd op de ophanging en die werd zonder problemen doorstaan. We waren tevreden dat er slechts een kleine kras op de velg zat die verder geen gevolgen zou hebben.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België