McLaren wou een B-spec van haar wagen bouwen om de problemen op te lossen

05 december 2018 — Volgens Sheikh Mohammed bin Essa Al Khalifa was McLaren bereid om eventueel een B-specificatie van haar wagen te bouwen om de problemen met de McLaren MCL33 te verhelpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het voorbije seizoen was een grote teleurstelling voor McLaren. De renstal hoopte om met Renault als motorpartner een mooie stap vooruit te zetten maar de MCL33 was helemaal niet competitief genoeg. Naarmate het seizoen vorderde kwam McLaren tot de vaststelling dat er structurele problemen waren met het ontwerp van de wagen.

Die problemen konden ondanks heel wat updates niet verholpen worden. Pas na de zomer wist McLaren wat de oorzaak van de vele problemen was maar toen was het te laat om eventueel een grotendeels aangepaste wagen te bouwen.

“Niets zou de problemen verholpen hebben,” aldus Sheikh Mohammed bin Essa Al Khalifa volgens ‘Autosport’. “Indien we het probleem in april ontdekt hadden dan hadden we een B-spec van de wagen gebouwd. Het was echter te laat.”

“Pas na de zomer beseften we hoe groot de problemen waren maar tegen dan was het te laat.”

Volgens Sheikh Mohammed heeft McLaren veel geleerd uit de fouten die het dit jaar maakte en dat zal naar verluidt de ontwikkeling van de 2019-wagen vooruit helpen.

“Ik weet niet of we bekend willen maken wat we ontdekt hebben maar de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen heeft ons helpen begrijpen wat er mis is gegaan.”

“We hebben er dan ook vertrouwen in. We weten waarom we de wagen dit jaar niet konden doorontwikkelen. Er was een fundamenteel probleem en ik denk dat we het verholpen hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België