“McLaren zal in 2018 niet deelnemen aan de Indy 500”

21 december 2017 — Ondanks de succesvolle deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 zal McLaren in 2018 niet deelnemen aan de legendarische race.


Alonso nam het voorbije seizoen niet deel aan de GP van Monaco. De Spanjaard skipte de F1-race in het prinsdom om zijn succes te beproeven op de Indianapolis Motor Speedway.

Het debuut van Alonso in de Indycar kon op heel wat media-aandacht rekenen en Alonso zelf genoot ook zichtbaar van zijn uitstapje naar Amerika. Ook het Amerikaanse publiek smulde van de Spanjaard zijn debuut, dat jammer genoeg vroegtijdig tot een einde kwam door een Honda-motor die de geest gaf.

Ondanks alles was iedereen erg enthousiast over de deelname van Alonso en McLaren aan de Indy 500. McLaren-CEO Zak Brown heeft echter uitgesloten dat McLaren volgend jaar zal deelnemen aan de Indy 500.

“Een deelname aan de Indycar of Indy 500 ligt niet op tafel,” zei Brown tijdens een interview met ‘RACER’. “Niet alles wat we wensten kon afgepunt worden en het zou ook moeilijk zijn om dezelfde aandacht te creëren als dat Fernando dit jaar deed. Bij McLaren zijn we echter trots op wat we verwezenlijkt hebben alsook de manier waarop.”

“We zouden volgend jaar kunnen deelnemen aan de Indy 500 en dat als het zoveelste team maar dat is niet de manier waarop McLaren iets doet. Indien we het niet op de juiste manier kunnen doen en mee een groot deel van de show kunnen voorzien dan doen we het niet,” besloot Brown.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België