“McLaren zal in 2020 niet zoveel vooruitgang kunnen boeken”

01 februari 2020 — Volgens McLaren-CEO Zak Brown wordt het voor McLaren moeilijk om een even grote stap vooruit te zetten als in 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Vorig jaar slaagde McLaren erin om een grote stap vooruit te zetten en ‘best of the rest’ te worden achter de grote drie Mercedes, Ferrari en Red Bull, al is dat voor McLaren niet voldoende.

“We moeten vooruitgang blijven boeken,” zei Zak Brown vorige maand tijdens ‘Autosport International’.

“We hebben van 2018 naar 2019 een enorme stap vooruit gezet, maar dat kwam deels doordat we in 2018 zo slecht waren, daardoor was het niet zo moeilijk om in 2019 vooruitgang te boeken.”

McLaren kwam in 2019 veel competitiever voor de dag maar volgens Brown wordt het moeilijk om in 2020 evenveel progressie te boeken als in 2019.

“Ik zie ons in 2020 echter niet een even grote stap vooruit te zetten. De regelgeving is erg gelijkaardig, ik denk dan ook niet dat de grid er erg anders zal uitzien.”

“Er zal hier en daar waarschijnlijk een verrassing zijn. Hopelijk is Williams een heel stuk sterker, het is niet leuk om te zien waar ze zich bevinden dus hopelijk zijn ze dit jaar een stuk sneller,” besloot Brown. “Ik denk dat het in 2021 echt interessant zal worden.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België