“McLaren zal Mercedes onttronen als wereldkampioen”

24 mei 2016 — Volgens Ron Dennis zal McLaren de renstal zijn die Mercedes opvolgt als wereldkampioen.


De McLaren-baas is er duidelijk van overtuigd dat McLaren en niemand anders Mercedes zal onttronen als wereldkampioen. Het is een opmerkelijke stelling wanneer je weet dat McLaren dit seizoen nog maar twaalf punten behaalde en slechts achtste in het kampioenschap staat.

De kloof met Mercedes is momenteel nog bijzonder groot maar Ron Dennis is er van overtuigd dat McLaren in 2017 de kloof met Mercedes zal kunnen dichten.

“Ik geloof echt dat de volgende wereldkampioen na Mercedes McLaren zal zijn,” aldus Ron Dennis tegenover ‘BBC Sport’. “We zullen dat doel voor de anderen bereiken. Het is uitdagend maar ik geloof enorm sterk in de technische competenties van onze mensen en die van Honda.”

De ingrijpende reglementswijzigingen voor het seizoen 2017 moeten McLaren helpen bij het dichten van de kloof met Mercedes.

“De regelgeving voor 2017 zal er voor zorgen dat de krachtsverhoudingen worden uitgevlakt en er rest ons en Honda voldoende tijd. Ik denk dan ook dat we volgend jaar een goede kans maken,” aldus Ron Dennis. “Ik denk dat we races kunnen winnen. Ik wil nog geen wereldtitel ofzo voorspellen maar Mercedes-Benz onttronen zal voor iedereen een uitdaging worden en ik heb goede redenen om te geloven dat wij het voor de anderen zullen doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België