“McLaren zal niet rusten tot haar wagens opnieuw eerste en tweede zijn”

20 april 2019 — Volgens sportief directeur Gil de Ferran is het de ambitie van McLaren om terug de eerste twee plaatsen in de Formule 1 te bezetten. Om dat doel te bereiken focust McLaren zich niet op de concurrentie maat op zichzelf.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Volgens de Ferran boekt McLaren dit seizoen, mede onder impuls van motorleverancier Renault, overduidelijk vooruitgang. Na drie races staat de renstal zevende met acht punten. Motorleverancier Renault is na de grote drie ‘best of the rest’ maar telt slechts vier punten meer dan McLaren. Toch is Renault niet het team waarop McLaren zich focust.

“Persoonlijk zie ik Renault niet als de eerste tegenstander die we moeten zien te verslaan,” aldus Gil de Ferran tegenover ‘RaceFans’.

“Renault heeft als motorpartner voor ons geweldig werk verricht met haar motor. Wij als groep hebben alleen in de hand wat we zelf doen. Ik denk dat het ons doel is om vooruitgang te blijven boeken, los van wie er zich voor ons bevindt.”

Gil de Ferran vergelijkt zijn visie en die van McLaren met de periode dat hijzelf racepiloot was. Ook toen legde hij de focus vooral bij zichzelf.

“Mijn visie is dezelfde als toen ik zelf nog een rijder was. Sommigen focussen zich op slechts één vijand. Ik denk zo niet. Wij als groep controleren alleen wat wij doen en dat is waarop we ons moeten blijven focussen en hoe we vooruitgang moeten boeken. Eerlijk gezegd zullen we geen rust kennen tot we ons op de eerste en tweede plaats bevinden.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België