“McLaren zal profiteren omdat er nog maar twee teams Renault-motoren hebben”

12 december 2018 — Volgens McLaren-baas Zak brown zal McLaren profiteren van het feit dat er nog maar twee teams met Renault-motoren rijden.


Na de veelbesproken breuk met Honda reed McLaren dit jaar met motoren van Renault. De verhoopte sprong vooruit werd echter niet gezet en McLaren kende met haar wagen de nodige problemen op het vlak van competitiviteit. Desondanks zijn ze bij McLaren tevreden over de samenwerking met Renault.

“We zijn erg tevreden met Renault,” aldus Zak Brown. “We hebben een goede relatie met hen. Ik heb mijn rapport over de power unit voor volgend jaar die op komst is en dat is zeer bemoedigend.”

Brown meent dat Renault een goede partner is en dat McLaren zal profiteren van het feit dat zij naast het fabrieksteam het enige team zijn dat met Renault-motoren rijdt.

“Ze hebben ons dit jaar een betrouwbare motor gegeven. Het gaat dus goed en we zijn tevreden met de beslissing die we genomen hebben, we zijn blij met Renault.”

“Ik denk dat we zullen profiteren van het feit dat er volgend jaar maar twee teams met Renault-motoren op de grid zullen staan. Ze zullen zich alleen op ons en zichzelf focussen. We zijn erg blij dat we een lange termijn-toekomst met hen hebben,” besloot Brown.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België