McLaren zoekt oplossing voor ‘brandplekken’ en koelingsprobleem

07 maart 2018 — Het McLaren F1 team zoekt naar oplossingen om de recente koelingsproblemen met haar nieuwe wagen te verhelpen.

McLaren kreeg af te rekenen met ‘brandplekken’ op haar wagen. Tijdens de tweede F1-wintertest probeert McLaren het euvel te verhelpen door extra koelsleuven te voorzien, er wordt echter gezocht naar een definitieve oplossing binnenin de wagen.

“Samen met onze nieuwe motorpartner werken we aan een nieuw pakket. Derhalve moeten we de zwakke plekken vinden”, vertelde Eric Boullier tegenover ‘Motorsport.com’. “We gebruiken nu een snelle oplossing, terwijl we de koeling aan de binnenkant van de auto opnieuw vormgeven.”

Boullier liet ook weten dat het nog niet zeker is dat dit een definitieve oplossing is voor de wagen, of dat er enkele zaken nog opnieuw vormgegeven dienen te worden.

“Dat is normaal. Niet alleen de motor maar ook de auto is nieuw.”

Boullier en McLaren maken zich naar eigen zeggen geen zorgen over de brandplekken die ontstonden op het bodywork van de wagen.

“We moeten gewoon wat extra bescherming aanbrengen en dat is het. Het weerhoudt ons niet van rijden”, aldus Boullier.

Volgens Boullier is rijden voor McLaren ook de enige mogelijkheid om dergelijke problemen te detecteren, dit in tegenstelling tot sommige andere teams.

“Een paar teams op de grid hebben een proefstand op ware grootte, waarmee zij zoiets kunnen zien. De andere teams hebben die niet en dus moet je rijden om problemen te detecteren,” besloot de Fransman.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België