McLaren: “Zonder veranderingen verlaten we misschien de F1”

24 maart 2019 — De Formule 1 moet met goede wijzigingen op het vlak van het reglement komen, anders overweegt McLaren om de sport te verlaten, die duidelijke boodschap heeft McLaren-CEO Zak Brown laten verstaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De komende dagen zijn niet alleen belangrijk op het vlak van de Brexit, ook wat betreft het Formule 1-reglement voor 2021 staat er vanalles te gebeuren. Dinsdag is er in Londen immers een meeting waarbij de F1, de FIA en de F1-teams samenkomen en het reglement voor 2021 zullen bespreken.

In het verleden dreigden verschillende teams er al mee zich eventueel terug te trekken uit de Formule 1, McLaren mag nu aan dat lijstje toegevoegd worden. McLaren-CEO Zak Brown heeft immers duidelijk laten verstaan dat er iets moet veranderen in de Formule 1.

“Voor McLaren zijn er twee dingen belangrijk: financieel gezond zijn en in staat zijn om op een eerlijke en competitieve manier te strijden,” aldus Brown tegenover ‘The Guardian’.

“Indien dat niet het geval is dan moeten we ernstig onze positie in de F1 herbekijken. Dat is immers geen positie waarin we ons willen bevinden.”

Volgens Zak Brown zijn de uitspraken die hij doet zeker niet iets om de renstal gewoon meer onderhandelingskracht te geven.

“Men vindt dat dit een soort onderhandelingstactiek is maar dat is niet het geval. We moeten een fiscaal verantwoord en competitief raceteam zijn. Indien we het gevoel hebben dat de nieuwe regels ons niet in zo’n positie brengen dan moeten we onze deelname aan de Formule 1 herbekijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België