McLaren zou F1-comeback Fernando Alonso niet tegenhouden

12 juli 2019 — McLaren-baas Zak Brown heeft te kennen gegeven dat McLaren Alonso er niet van zal weerhouden een eventuele F1-comeback te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

De voorbije maanden waren er regelmatig geruchten over de toekomstplannen van Fernando Alonso. De Spanjaard nam eind vorig jaar afscheid van de Formule 1 maar een comeback na één of meerdere jaren afwezigheid werd echter nooit uitgesloten.

Indien Alonso na slechts één jaar afwezigheid volgend jaar een F1-comeback wil maken dan zal dat alvast niet bij McLaren zijn. Eerder deze week bevestigde McLaren immers dat Carlos Sainz en Lando Norris ook volgend jaar het rijdersduo zal zijn.

Alonso is volgens Zak Brown echter vrij om eventueel voor een ander F1-team te racen, zijn rol als McLaren-ambassadeur vormt daarvoor geen obstakel.

“Fernando blijft een ambassadeur van McLaren,” aldus Brown. “We hebben een geweldige relatie en we praten over een raceprogramma in de toekomst dat niet F1-gerelateerd is.”

“Indien hij wil terugkeren naar de Formule 1, dan willen we hem graag daarin steunen, wijzelf hebben immers geen racezitje vrij.”

“We steunen hem maar al te graag indien hij dat zou willen doen,” besloot de McLaren-baas.

Alonso beproefde de voorbije maanden met wisselend succes het WEC en de Indy 500. In het WEC werd hij samen met zijn teamgenoten kampioen en won hij onder andere de 24u van Le Mans. De Indy 500 draaide uit op een drama aangezien hij zich samen met McLaren niet wist te kwalificeren voor de legendarische race.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België