“McLaren zou met elke andere motor veel sneller zijn”

07 september 2017 — Blijft McLaren bij Honda als motorleverancier of volgt er toch de overstap naar Renault als nieuwe motorleverancier? Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo zou McLaren haar huidige wagens alvast veel sneller zijn met eender welke andere motor dan de Honda-motor.


Er werd druk overleg gepleegd in Monza. Overleg over de toekomstige motor voor McLaren in 2018. Honda, Renault, Red Bull-teambaas Christian Horner, Jean Todt, Ross Brawn, ... het lijstje kan nog even verder gaan met wie er allemaal betrokken partij zou zijn in de onderhandelingen.

Feit blijft wel dat in Monza nogmaals pijnlijk duidelijk werd dat de Honda-motor niet alleen niet krachtig genoeg is, maar dat de Japanners na drie seizoenen ook de betrouwbaarheid nog steeds niet goed hebben gekregen. Meer zelfs, de Japanners begrijpen nog steeds hun eigen motor niet.

Dat de McLaren MP4-32 op aerodynamisch vlak een erg goede wagen is, dat is al langer duidelijk. De wagen zou op dat vlak tot de beste van de grid behoren maar dat alles wordt tenietgedaan door de Honda-motor achterin de wagen. Red Bull-piloot Daniel Ricciardo is alvast van mening dat McLaren met eender welke andere motor een heel stuk sneller zou zijn.

“Ik denk dat indien ze een andere motor achterin de wagen steken, een Renault-motor ofzo, dat ze automatisch ook veel sneller zouden zijn. De wagen zelf ziet er immers goed uit,” aldus Ricciardo. “Ze zouden volgend jaar een stuk sterker moeten zijn.”

McLaren behaalde dit seizoen nog maar elf punten en staat voorlaatste in de wk-tussenstand. Tijdens de GP van Italië moesten Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso opnieuw allebei opgeven.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië