logo
 

Mecaniciens van Verstappen hielpen wagen Daniel Ricciardo op tijd klaar krijgen

14 april 2018 — Het was een huzarenstukje maar het Red Bull F1 team slaagde erin om de motor van Daniel Ricciardo zijn wagen in amper twee uur tijd te wisselen. Met nog drie minutebn op de klok ging de Australiër de baan op en slaagde hij erin om met slechts één snelle ronde zich te kwalificeren voor Q2.

“Wat deze ochtend gebeurde was niet de fout van de mecaniciens,” vertelde Ricciardo na afloop van de kwalificatie. “Al de mecaniciens stonden echter onder druk om de motor op tijd in de wagen te krijgen.”

“Ze hebben het zeer goed gedaan!. Ik denk dat ze hun eigen record voor het vervangen van een motor meermaals gebroken hebben en dat hebben ze vandaag opnieuw gedaan.”

“Het was een fantastische inspanning van het team,” blikt ook Red Bull-teambaas Christian Horner terug op de motorwissel bij Ricciardo. “Er was heel wat werk dat moest gebeuren om Daniel op tijd buiten te krijgen voor Q1. Iedereen in de garage heeft schitterend werd verricht.”

“We hebben al heel vaak de motoren moeten wisselen en hebben dan ook al heel goed kunnen oefenen. Het was een enorme taak om de motor in de wagen te krijgen.”

Christian Horner benadrukte ook nog eens dat de geslaagde motorwissel bij Ricciardo een prestatie was van het volledige team, inclusief de mecaniciens van Max Verstappen.

“Om de mecaniciens van Max mee in de garage van Ricciardo aan het werk te zien, daar draait het allemaal rond: teamwork. Het mooiste resultaat vandaag tijdens de kwalificatie was het op tijd klaar krijgen van de wagen van Ricciardo,” besloot Horner.

Driiiiiiift it ߤ™ @danielricciardo was happy to light it up out of the garage following an incredible push from the Team to get him out for #Quali ߑʰߔ§ #ߎ¥: @f1 #ChineseGP ߇Ȱ߇³#RedBullRacing #F1 #DanielRicciardo #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België