Medisch dossier van Michael Schumacher gestolen en te koop aangeboden

24 juni 2014 — Het medisch dossier van Michael Schumacher is volgens Sabine Kehm gestolen en wordt te koop aangeboden aan diverse media.

image
Vorige week maandag kwam er plots het bericht dat Schumacher dan toch uit zijn coma ontwaakt was (Lees: Michael Schumacher ontwaakt uit coma). Sabine Kehm liet toen ook weten dat er niet meteen veel bijkomende updates verwacht moesten worden, maar Kehm reageert nu toch onverwacht.

Sabine Kehm laat immers weten dat het medisch dossier van Michael Schumacher gestolen is. De manager en tevens woordvoerster van de Duitse F1-legende vraagt om niet in te gaan op het aanbod van de dieven om het medisch dossier van Schumacher te kopen zodat het gepubliceerd kan worden in kranten of tijdschriften.

Het medisch dossier van de Duitser is overduidelijk gestolen met de bedoeling om het voor veel geld door te verkopen. Verschillende media kregen het dossier de voorbije dagen reeds door onbekenden aangeboden. Kehm waarschuwt dat ze onmiddellijk actie zal ondernemen wanneer er gegevens uit het medisch dossier gepubliceerd worden.

“De voorbije dagen zijn verschillende media gecontacteerd met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in documenten uit het medische dossier van Michael”, zegt Sabine Kehm, de manager van Schumacher. “We weten niet hoe die documenten zijn uitgelekt. We willen eveneens benadrukken dat de aankoop of publicatie van de documenten verboden is. Het gaat om vertrouwelijke gegevens die niet publiek gemaakt mogen worden.”

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van de gegevens. Voorlopig is het niet duidelijk hoe de diefstal heeft kunnen plaatsvinden. Een inbraak in de centrale server waar de medische gegevens worden opgeslagen behoort tot de mogelijkheden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België