logo
 

Medische update over Fernando Alonso - update 23/02

23 februari 2015 — McLaren-Honda heeft een medische update gegeven over de toestand van Fernando Alonso na zijn zware crash tijdens de F1-test in Barcelona vandaag.


*update onderaan het artikel:
Fernando Alonso werd na zijn crash door een ambulance afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit. De Spanjaard kreeg op het circuit de eerste zorgen toegediend en werd vervolgens per helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis.

McLaren liet eerder reeds weten dat dit uit pure voorzorg was maar kwam nu met een medische update over de toestand van Alonso. De Spanjaard onderging in het ziekenhuis een CT-scan en die zou geen verwondingen aangetoond hebben. Alonso blijft wel nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de crash sprak de renstal zich nog niet uit. Wel stond teamgenoot Jenson Button klaar om eventueel in de namiddag in te vallen voor Alonso maar McLaren liet weten dat het team tijdens de namiddag niet meer in actie zou komen.

Update 23/02 om 6u:
Volgens de laatste berichten heeft Fernando Alonso een lichte hersenschudding opgelopen door zijn crash tijdens de F1-test in Barcelona. De Spanjaard kan waarschijnlijk later deze week gewoon deelnemen aan de derde en tevens laatste wintertest ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen. Die test vindt eveneens plaats in Barcelona.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België