Meer dan 28 miljoen euro verlies voor GP van Zuid-Korea

21 november 2012 — De organisatoren van de ¨GP van Zuid-Korea hebben meegedeeld dat de editie van dit jaar een verlies heeft van zo'n 36 miljoen USD. Omgerekend naar euro is dat meer dan 27 miljoen euro.

De GP van Zuid-Korea stond in 2010 voor de allereerste keer op de F1-kalender. Het verlies bedroeg toen zo’n 50 miljoen USD. Ook kregen de organisatoren toen veel kritiek omdat het circuit pas op minder dan twee weken van de eigenlijke race volledig technisch goedgekeurd werd. Ook waren er reeds heel wat problemen met de afwatering van het circuit.

Dit jaar stevent men af op een operationeel verlies van meer dan 36 miljoen USD, omgerekend meer dan 28 miljoen euro.De organisatoren vroegen in het verleden bij Bernie Ecclestone dan ookeen verlaging van de vergoeding om de race te mogen organiseren.

“Het is moeilijk om in te schatten welk effect dit heeft op de organisatie van de race van morgen,” deelden de organisatoren mee aan Reuters. “Er zijn uiteraard heel wat zorgen over het operationeel verlies. We maken voor de derde keer op rij verlies, maar dat zou normaal gesproken slechts van korte duur mogen zijn.”

“Op de lange termijn zal het meer van de aanwezigheid van de formule 1 kunnen profiteren. Het zal niet alleen de basis vormen voor de Zuid-Koreaanse automobielindustrie maar ook voor nieuwe industrieën,” besluiten de organisatoren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België