“Meer dan tien rijders punten geven kan voor spektakel zorgen”

13 september 2018 — Onlangs ontstond het idee om niet enkel de top tien na een race punten te geven maar al de rijders. Volgens Paddy Lowe van Williams is dat een goed idee, omdat het een soort motivatie kan zijn voor iedereen die voor een team werkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Belgian GP over with Sergey P12 and Lance P13 #f1 #formula1 #belgiangp #spafrancorchamps #sergeysirotkin #lancestroll ߓ¸ @latimages

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsracing) op

Volgens Lowe werd het idee om het toekennen van punten aan vijftien of twintig rijders positief onthaald. De technisch directeur van Williams meent dat het oude puntensysteem achterhaald is, deels doordat de betrouwbaarheid van de F1-bolides vandaag de dag veel beter is dan vroeger.

Lowe meent dat er bijvoorbeeld veel frustratie is binnen Williams omdat ze vaak te traag zijn om in de punten te eindigen maar wel regelmatig de finish halen.

“Een van de dingen die we dit jaar verwezenlijkt hebben is dat onze twee wagens veel betrouwbaarder zijn dan die van onze concurrenten. We worden er echter niet voor beloond,” aldus Lowe.

“Voor het team, voor de jongens die enorm lange dagen en veel uren werken, maakt het niet uit of de wagen nu snel of traag is, zij moeten er simpelweg voor zorgen dat hij niet stuk gaat. Ze krijgen er echter niets voor in de plaats.”

Het vooruitzicht om te strijden voor punten, ook al is het in de achterhoede van het veld, kan volgens Paddy Lowe een enorme motivatie betekenen voor het personeel.

“Ik denk dat het voor iedereen een motivatie zou zijn indien er meer wagens punten zouden krijgen. Niet alleen voor de mensen op het circuit maar ook voor de honderden medewerkers in de fabriek. Het is soms een erg moeilijke job die ze hebben en de aanmoediging van punten kan een wonder betekenen voor iemand zijn of haar motivatie,” besloot Lowe.

Tot slot zou het toekennen van punten aan meer rijders ook voor meer spektakel zorgen en zou het er ook voor kunnen zorgen dat teams minder snel beslissen om een wagen te laten opgeven omdat hij ver buiten de punten rijdt.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België