Meer details over mogelijk F1-race in Mallorca

18 augustus 2010 — Een F1-circuit op de zonnige vakantieplaats Mallorca? We zijn opnieuw een stapje dichterbij.

Reeds begin juli berichtte F1journaal over de mogelijkheid dat er een circuit zou kunnen komen op Mallorca (lees hier). De plannen zijn ondertussen verder gevorderd en er raken stilaan meer details bekend over het project.

Mallorca zou een nieuw circuit willen oprichten dat geschikt is voor zowel de F1 alsook MotoGP-races. Het wil hiermee inspelen op de populariteit van beide sporten in Spanje. Uiteraard zijn de locale helden Fernando Alonso (F1) en Jorge Lorenzo (MotoGP) daarvoor verantwoordelijk. De GP van Europe en zijn locatie in Valencia staat ondertussen reeds geruime tijd ter discussie en mogelijk wil Mallorca de race afsnoepen.

In ieder geval wordt het nieuw te bouwen circuit ontworpen door twee Spaanse architecten en zal daarbij zowel de omgeving alsook het ecologische aspect hoog in het vaandel gedragen worden. Zo zou de energievoorziening gebeuren door zonnepanelen en wordt het circuit ook mooi in haar natuurlijke omgeving geïntegreerd. Het circuit zelf zou zo’n 4,6 kilometer lang zijn, 15 bochten tellen en over tribunes beschikken waarop 66 000 fans kunnen plaatsnemen.

Bernie Ecclestone toonde reeds grote interesse in het project. Nu wordt het voor Mallorca afwachten of het zoals gepland tegen 2013 of 2014 een plaatsje op de F1-kalender kan veroveren.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België