logo
 

Meer informatie over onderzoek naar Renault

09 september 2009 — Het onderzoek naar de Grote Prijs van Singapore 2008 gaat verder. Enige tijd geleden maakte een Braziliaan televisiestation bekend dat er bewijzen waren als zou Renault in die Grote Prijs aan haar piloot, Nelson Piquet Junior, gevraagd hebben om te crashen, waardoor teamgenoot Fernando Alonso kon winnen.

Vandaag is er wat meer informatie over het onderzoek vrijgegeven. Volgens autosport.com spitst dat onderzoek zich nu vooral toe op een vergadering tussen Nelson Piquet, teambaas Flavio Briatore en Pat Symonds voor de Grote Prijs.

Verder raakte ook bekend dat het Nelson Piquet zelf was die het bewijs bij de FIA leverde voor de beschuldigingen. Piquet werd eerder ontslagen bij de Franse renstal en lijkt het team nu dus een hak te kunnen of willen zetten. Enkele dagen na z’n ontslag gaf hij de bewijzen aan de FIA.

Piquet gaf aan dat hij in een vergadering voor de race werd gevraagd om te crashen vlak na de eerste pitstop van Fernando Alonso en dit in bocht 17. In deze bocht waren immers geen kranen aanwezig, wat de kans een safety car vergrootte. Piquet gehoorzaamde naar eigen zeggen omdat hij z’n toekomst bij het team wilde veilig stellen. Bij Renault houdt men dan weer vol dat het Piquet zelf was die het plan voorstelde.

De World Motor Sport Council zal zich later over de zaak buigen. Volgens de Italiaanse media beschikt men ook nog over telemetrie gegevens die de theorie van het opgezet spel bewijzen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België