Melbourne staat tot en met 2023 op de F1-kalender

13 september 2015 — De premier van de staat Victoria heeft op zijn Facebook-pagina laten weten dat de GP van Australië tot en met 2023 in Melbourne zal doorgaan.


De GP van Australië wordt sinds 1996 in Melbourne verreden en op een uitzondering na vond de openingsrace van het F1-seizoen de voorbije jaren ook telkens in Melbourne plaats.

De F1-race zorgt uiteraard voor heel wat visibiliteit voor Melbourne maar ook voor heel wat inkomsten. Het is dan ook met veel plezier dat Daniel Andrews, de premier van de staat Victoria, op zijn Facebook-pagina laat weten dat Melbourne tot en met 2023 de Formule 1 zal verwelkomen.

Er was reeds een overeenkomst om tot en met 2020 een F1-race in Melbourne te houden, maar daar is nu dus drie jaar bijgekomen.

The Grand Prix is here to stay.

EXCLUSIVE. The Australian Grand Prix brings tens of thousands of visitors to Victoria and creates so many local jobs that Sydney tried to steal it. Victorians - the Grand Prix's here to stay. We've just locked in Melbourne's race until at least 2023. #BestofEverything #SorryNotSorry

Posted by Daniel Andrews on zaterdag 12 september 2015

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België