Melbourne tot 2025 op de F1-kalender

19 juli 2019 — Melbourne heeft haar contract voor het organiseren van een F1-race verlengd tot en met 2025. Eerder raakte al bekend dat Melbourne ook volgend jaar de openingsrace van het F1-seizoen 2020 zal organiseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

F1 will be racing in Melbourne until at least 2025 after contract extension is confirmed! ߇ư߇ڢ܍ߏ۰ߙŒ . #F1 #Formula1 #AusGP #Australia #Melbourne #AlbertPark @ausgp

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Sinds 1985 staat Australië op de F1-kalender. Eerst werd de race in Adelaide georganiseerd om vervolgens vanaf 1996 te verhuizen naar het Albert Park van Melbourne.

De voorbije jaren was Albert Park, op een zeldzame uitzondering na, de locatie waarop de Formule 1 haar F1-seizoen op gang trok. Melbourne wou niet graag haar positie als openingsrace afstaan en dat is begrijpelijk aangezien de eerste race van een nieuwe F1-seizoen steeds enorm veel aandacht krijgt.

De organisatoren van de Australische GP hadden reeds een contract tot en met 2023 en dat werd nu met twee jaar verlengd tot en met 2025. Ook volgend jaar zal Melbourne de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen mogen organiseren, over de jaren nadien is voorlopig niets gekend.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België