logo
 

Mercedes acht overwinning onmogelijk

08 april 2013 — Mercedes-motorsportdirecteur Toto Wolff denkt niet dat Mercedes in China zal kunnen meestrijden om de overwinning. image

Vorig seizoen behaalde Nico Rosberg nog de overwinning, maar tot nu toe is dat nog steeds zijn enige overwinning. De Duitser wist er vooralsnog geen vervolg aan te breien, en Toto Wolff denkt dat daar in China nog geen verandering in zal komen.

“Successen uit het verleden bieden geen garanties op de toekomst, dat geldt ook voor ons. Er wordt ons veel gevraagd of we opnieuw de zegen kunnen pakken, maar ik denk dat het beter is om de verwachtingen niet te hoog te leggen. Dit jaar starten we weer vanaf nul. Dat wil dus zeggen dat we de auto opnieuw één moeten maken met circuit en de banden, maar onze tegenstanders moeten dat ook. Het wordt dus nog wat afwachten om te zien waar we staan ten opzichte van de concurrentie.”

Mercedes voorziet enkele updates voor China, en dat zal uiteraard bepalend zijn voor het verloop van de titelstrijd. Vorig jaar begon Mercedes sterk aan het seizoen, maar halverwege zakten ze volledig weg in het klassement. Zowel Michael Schumacher als Nico Rosberg pakten in de tweede helft van 2012 nog amper punten.

“De ontwikkelingsstrijd zal dit seizoen een bepalende rol spelen, dus ook wij moeten zorgen dat we meeblijven. We hebben het seizoen goed ingezet, maar het is belangrijk dat we ons nu nog verder ontwikkelen. Lewis en Nico presteren op dit moment zeer goed, en zijn evenwaardig. Daarmee moeten we steeds goede punten kunnen scoren voor beide kampioenschappen.”

Ook Lewis Hamilton denkt dat de overwinning buiten bereik zal zijn. “Vorig jaar zat alles mee voor Mercedes. Dit jaar zijn de banden echter compleet anders en het is zaak om daar op de juiste manier mee om te gaan. Het zou leuk zijn als we vooraan zouden kunnen meevechten, maar dit seizoen is anders dan het vorige. In 2012 moest iedereen nog zoeken naar de juiste balans met de banden, maar nu begrijpen de teams de banden al beter. We zullen zien wat de uitkomst zal zijn.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaLewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België