Mercedes-adviseur Niki Lauda: “Rosberg is de schuldige”

03 juli 2016 — Volgens Niki Lauda, die bij Mercedes de rol van adviseur op zich neemt, is Nico Rosberg de schuldige van de crash tussen beide Mercedes-piloten.


Aanvankelijk wil Niki Lauda geen schuldige aanduiden maar naarmate het interview met Sky Sports F1 vordert schuift hij toch Nico Rosberg als de schuldige naar voren.

“We moeten het voorzichtig bekijken, het was niet leuk om te zien,” zei Niki Lauda na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Toen hij in de laatste bocht kwam had Nico een probleem met de remmen. Daardoor ging hij iets te ver door bij het aanremmen en werd Lewis naar de buitenkant gedrukt. Waarom ze vervolgens tegen elkaar reden begrijp ik niet. Ik weet dat Nico een remprobleem had, dat staat vast en is duidelijk.”

“Uiteindelijk moeten we ons de vraag stellen waarom ze tegen elkaar reden? Dat is voor mij niet voldoende duidelijk, het is volledig verkeerd. Het eerste probleem was het remprobleem, dat is waardoor ze elkaar geraakt hebben. Ik denk dan ook dat het Nico zijn fout was maar we moeten het nogmaals grondig bekijken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België