logo
 

Mercedes-baas: “Ferrari en Red Bull zijn bijna zo goed als ons”

15 juni 2016 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hebben Ferrari en Red Bull Mercedes zo goed als volledig bijgebeend, dat besluit hij na de GP van Canada.


In Monaco wist Daniel Ricciardo Lewis Hamilton bijna van de zege te houden en in Canada was het Sebastian Vettel die Hamilton bijna van de zege wist te houden. Het toont volgens Toto Wolff aan dat Ferrari en Red Bull bijna de evenknie van Mercedes zijn geworden.

“Na Monaco was ook Canada een race waarbij er goed teamwerk werd geleverd, maar het kon even goed de andere richting uitgegaan zijn,” aldus Toto Wolff. “Beide rijders verloren hun positie bij de start. Op dezelfde strategie zou het extreem moeilijk geweest zijn om Lewis voorbij Sebastian te krijgen.”

Ferrari en Red Bull lijken Mercedes langzaam aan bij te benen, iets dat volgens Toto Wolff veroorzaakt wordt door de beperkte reglementswijzigingen. Die situatie stelt de achtervolgers volgens Toto Wolff in staat om Mercedes bij te benen. Mercedes heeft ondertussen steeds minder ruimte om nog vooruitgang te boeken.

“De snelheid van Ferrari en Red Bull is bijna dezelfde als die van ons, zoals ook het gevecht tussen Nico en Max tegen het einde van de race aantoonde. We zien dat de prestaties van de verschillende teams steeds dichter bij elkaar komen te liggen, wat veroorzaakt wordt door een stabiel reglement. Het zorgt ervoor dat de strijd groter dan ooit is,” besluit Toto Wolff.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België