logo
 

Mercedes-baas: “Ik bezorg Vandoorne een F1-racezitje indien McLaren hem geen geeft”

27 augustus 2016 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft een straffe uitspraak gedaan. Indien McLaren Vandoorne geen racezitje voor de Formule 1 geeft dan gaat hij daar voor zorgen.


Stoffel Vandoorne zijn kansen op een racezitje in de Formule 1 waren al groot maar zijn na gisterenavond alleen maar groter geworden. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft immers gezegd dat hij er persoonlijk voor gaat zorgen dat Vandoorne een racezitje in de Formule 1 krijgt indien McLaren hem er geen geeft.

“Ik volg Stoffel al lang. Ik zag hem in de opstapklassen bezig. Ik zag hem ook groeien. Als mens, als coureur. Ik zag hem races winnen in de Formule Renault-kampioenschappen. Bekijk hem vandaag en je ziet: daar staat persoonlijkheid. Hij heeft alles om een echte ster te worden,” aldus Toto Wolff tegenover onder meer ‘Het Laatste Nieuws’. “En dan is er vooral de manier waarop hij vorig seizoen de titel pakte in GP2. Die jongen hoort in formule 1. Mocht ik de weelde niet hebben om in mijn team zowel Rosberg als Hamilton te hebben, dan staat Stoffel op het korte lijstje van de coureurs die ik wil. Het is simpel: als McLaren zo zot is om hem volgend seizoen niet te nemen, dan zorg ik ervoor dat hij in een ander team binnen raakt.”

McLaren-Honda, de renstal waarbij Vandoorne onder contract ligt, maakt normaal komende maand haar rijdersduo voor het seizoen 2017 bekend.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België