Mercedes-baas: “Overwinning Ferrari is goed voor de Formule 1”

30 maart 2015 — Toto Wolff van Mercedes heeft te kennen gegeven dat de overwinning van Ferrari in Sepang een goede zaak voor de Formule 1 is.


Sebastian Vettel won in Sepang de GP van Maleisië, de Duitser doorbrak waarmee een zegereeks van acht races op rij die door Mercedes gewonnen werden. Het was voor het eerst sinds de GP van België 2014 dat er geen Mercedes-piloot mocht zegevieren.

Je hoorde het ook aan het publiek toen Sebastian Vettel over de finish reed, er werd geroepen en gejuicht, een zucht van opluchting maakte zich meester van de F1-paddock: Mercedes is toch te verslagen.

Heel wat fans en experts vreesden na de GP van Australië immers opnieuw een absolute dominantie van Mercedes tijdens dit seizoen. Maleisië toonde echter aan dat er voor de concurrentie toch mogelijkheden zijn om de strijd met Mercedes aan te gaan en zelfs te zegevieren.

Het was trouwens een snelle ommekeer. In Australië finishte Vettel nog meer dan dertig seconden achter winnaar Lewis Hamilton. Uiteraard had Toto Wolff liever gezien dat een Mercedes-piloot in Sepang kon zegevieren, maar tegelijkertijd erkent de Mercedes-baas ook dat de overwinning van Sebastian Vettel en Ferrari goed is voor de Formule 1.

“Nee, we hadden niet verwacht dat ze ons zo snel zouden bijbenen,” zei Toto Wolff toen hem de vraag werd gesteld of hij zo’n grote stap vooruit van Ferrari hadden verwacht. “We waren redelijk dominant in Melbourne. Zoals altijd waren we wel een beetje sceptisch tegenover ons eigen voordeel. Dat we dan twee weken later door Ferrari geklopt worden, op een eerlijke en rechtvaardige manier, dan komt dat als een verrassing. Het is een wakeup call voor ons,” aldus Toto Wolff.

“Dit is een verdiende overwinning voor Ferrari, ook al raakt ons dit uiteraard omdat we racers zijn en altijd willen winnen, maar dit is misschien wel de wakeup call die we nodig hadden,” zei Toto Wolff tegenover Sky Sports. “Hopelijk stopt nu de discussie over de equalisatie. Het was een goede dag voor de Formule 1, maar echter geen perfecte dag voor Mercedes. We zullen er echter sterker door worden.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België