logo
 

Mercedes-baas: “We hebben de verkeerde starts geoefend”

27 juli 2015 — Bij Mercedes kennen ze steeds vaker problemen met hun starts, ondanks dat ze er intensief op geoefend hebben.


Enkele weken geleden lieten beide Mercedes-piloten zich tijdens de start van de GP van Groot-Brittannië verrassen door het Williams-duo Massa en Bottas. Gisteren werden ze door beide Ferrari’s gepasseerd omdat het Mercedes-duo opnieuw een slechte start kende. Hamilton leek stil te staan, terwijl Nico Rosberg amper beter van zijn startplek wegkwam.

Op vrijdag, tijdens de oefensessies, werd er door Mercedes nochtans uitvoerig op getest. Er werden oefenstarts uitgeprobeerd, maar blijkbaar lag de focus toen niet op het oefenen van starts voor de GP van Hongarije.

Mercedes probeerde toen immers enkele oefenstarts uit volgens de nieuwe startprocedures die zullen gelden vanaf de GP van België. Vanaf de race op het circuit van Spa-Francorchamps mogen er immers minder hulpmiddelen tijdens de starts gebruikt worden.

Tijdens een interview met de officiële F1-website liet Mercedes-baas Toto Wolff verstaan dat ze beter andere starts geoefend hadden.

“Het was echt een mislukte start en dat was de tweede keer op rij al. We hadden heel wat wielspin, wat niet het geval was bij de start van de formatieronde. Nu moeten we analyseren hoe dat kwam,” aldus Toto Wolff.

Toen gevraagd werd waarom Ferrari zo’n sterke start maakte antwoordde Wolff als volgt: “Deze keer was het Ferrari, de vorige keer was het Williams. Waarschijnlijk zag het er voor hen zo goed uit omdat wij zo slecht waren.”

Vervolgens werd aan Toto Wolff de vraag gesteld waarom ze zogenaamde ‘Spa-starts’ op vrijdag getest hadden, en of ze niet beter ‘Boedapest-starts’ geoefend hadden.

“Ja, we hebben ‘Spa-starts’ geoefend. Waarschijnlijk hebben we de toekomst verwisseld met het heden. Je moet altijd hier en nu leven, dat hebben we vandaag geleerd,” besloot Toto Wolff.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België