“Mercedes behaalt in de windtunnel ongelooflijke resultaten met 2021-bolide”

23 november 2020 — Mercedes domineerde dit jaar andermaal het F1-seizoen en het ziet er nu al naar uit dat ze ook in 2021 de maatstaf zullen vormen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Door het coronavirus is de introductie van de ingrijpende reglementswijzigingen uitgesteld naar 2022. Daardoor zal er volgend jaar met grotendeels dezelfde F1-bolides als dit jaar gereden worden.

In 2021 zullen de F1-bolides echter wel tien procent minder downforce hebben maar bij Mercedes lijken ze daarvoor nu al een oplossing te hebben gevonden. Doordat ze dit seizoen zo dominant waren is Mercedes erg snel met de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar kunnen beginnen.

Vooral de vloer en diffusor ondergaan wijzigingen in 2021 maar volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ behaalt Mercedes met haar F1-bolide voor 2021 ongelooflijke resultaten in de windtunnel.

Afwachten of Mercedes ook daadwerkelijk zo’n ongelooflijke performance weet neer te zetten op de baan maar dat Mercedes opnieuw de benchmark zal zijn lijkt nu al vast te staan.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België