logo
 

Mercedes bereid om Massa naar DTM te halen

27 september 2013 — Mercedes wil Felipe Massa in overweging nemen voor een zitje in de DTM, als de Braziliaan geen zitje in de F1 meer vindt, en bereid is over te stappen naar de toerwagens. image

Twee weken terug raakte bekend dat Felipe Massa Ferrari zou verlaten, een dag later kondigde de Scuderia Kimi Raikkonen aan als nieuwe teamgenoot voor Fernando Alonso. Het lijkt er dus sterk op dat Massa de eer niet aan zichzelf wilde houden, maar door zijn team aan de kant werd geschoven.

Op dit moment lopen er gesprekken met Lotus en minstens één ander team. Massa geeft echter toe dat hij mogelijk ook zal moeten kijken bij andere raceklassen. “Ik ben zeker dat ik nog heel wat kan betekenen in de Formule 1. Mocht dit niet lukken, dan misschien wel in de DTM. Dat zou een interessante klasse zijn, maar dan zou ik wel graag de mogelijkheid krijgen om competitief te zijn. Als het daarvoor te laat zou zijn, dan wacht ik misschien gewoon een jaar.” legt de Braziliaan uit.

De F1 is echter nog niet uitgesloten voor Massa, maar dan wil de vice-wereldkampioen van 2008 een competitieve wagen. “Ik wil op zijn minst een kans om mee te strijden. Op mijn knieën gaan zitten en smeken om een zitje, dat is uitgesloten. Ik wil de mogelijkheid krijgen om nog wat plezier te beleven in de F1.” aldus Massa.

“Ik heb al een lange carrière. Ik ben nog steeds jong, maar ik zit hier al sinds mijn twintigste, en hoewel ik nog geen titel gewonnen heb, bereikte ik toch al heel wat meer dan wat ik me had voorgesteld als kind. Ik wil hier dan ook niet zijn om enkel mee te rijden. Ik wil mijn carrière op de best mogelijke manier kunnen beëindigen, anders is het tijd om afscheid te nemen.”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verklaarde al openlijk interesse te hebben om Massa naar de DTM te halen. “Een rijder als Felipe Massa kan altijd een meerwaarde betekenen in eender welke raceklasse, ook in de DTM. Hij is een zeer interessante persoon, dus we moeten hem gewoon in overweging nemen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België