“Mercedes beschouwde Charles Leclerc meteen als een bedreiging voor de titel”

07 april 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff waren ze er bij Mercedes meteen van overtuigd dat Charles Leclerc na het ondertekenen van zijn contract bij Ferrari een bedreiging zou vormen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Charles Leclerc toonde tijdens de eerste twee races van het nieuwe seizoen waartoe hij in staat is. De nog steeds maar 20-jarige Leclerc etaleerde zijn kwaliteiten en toonde dat hij ook binnen Ferrari de strijd met Sebastian Vettel aan kan gaan.

Ook bij Mercedes zijn ze er van overtuigd dat Leclerc over het potentieel beschikt om te strijden voor de wereldtitel. Bij Mercedes werd Leclerc dan ook meteen als een ‘bedreiging’ beschouwd.

“Ik denk dat we altijd verwacht hadden dat hij een bedreiging zou vormen,” aldus Toto Wolff. “Hij zit in een geweldige wagen en heeft de kwaliteiten en het karakter om zeer succesvol te zijn.”

“Het is een uitdaging en we genieten er echt van. Ik ben er ook zeker van dat Valtteri en Lewis er van zullen genieten. We willen tegen de beste rijders en beste wagens strijden.”

Mercedes slaagde er tegen alle verwachtingen in om twee keer een dubbeloverwinning te behalen. Vooral in Bahrein kwam dat onverwacht, zeker nadat Ferrari het raceweekend domineerde. Tegelijkertijd vormt de nieuwe situatie volgens de Mercedes-motorsportbaas ook een grote motivatie voor de Mercedes-rijders.

“Wanneer je Lewis tegen Sebastian ziet strijden in een wagen en met een motor die niet op het niveau zijn van waarover Sebastian beschikt, zoiets motiveert hem alleen nog maar meer.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België