Mercedes beschuldigt Ferrari: “Hun acties zijn opzettelijk of incompetentie”

08 juli 2018 — Bij Mercedes waren ze uiteraard niet blij dat Lewis Hamilton bij de start van de Britse GP werd aangereden. Het is echter de tweede race op rij dat een Mercedes wordt aangereden en bij Mercedes hebben ze dan ook zo hun bedenkingen.


Bedenkingen is dan nog wel misschien een understatement want eigenlijk beschuldigt Mercedes Ferrari ervan dat de aanrijdingen opzettelijk gebeurden ...

Na een aanrijding tussen Vettel en Bottas tijdens de Franse GP, waarbij je je uiteraard kan afvragen of Vettel kostbare wk-punten zou riskeren voor zo’n aanrijding, was het vandaag Kimi Raikkonen die tegen Lewis Hamilton reed.

“Lewis heeft een schitterende inhaalrace gereden, hij reed helemaal als laatste en finisht uiteindelijk als tweede, weermee hij maximaal de schade heeft weten te beperken. Hij heeft een geweldige race gereden,” aldus Toto Wolff tegenover Ted Kravitz van ‘Sky F1’.

“Een race-incident met Raikkonen, wat erg jammer is omdat we in Le Castellet een eerste keer aangereden werden en nu een tweede keer hier. Dat kost ons enorm veel punten in het constructeurskampioenschap.”

“Om het met James Allison zijn woorden te zeggen, we denken dat het ofwel opzettelijk is, ofwel incompetentie.”

Ook Lewis Hamilton uitte op het podium beschuldigingen aan het adres van Ferrari.

“Wat hen (Ferrari) betreft hebben ze een interessante tactiek gebruikt. We zullen echter alles in het werk stellen om met hen de strijd aan te gaan en de komende races te verbeteren,” aldus Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België