Mercedes: “Betrouwbaarheidsproblemen mogen de titelstrijd niet beslissen”

22 september 2014 — Bij Mercedes zitten ze na de GP van Singapore met gemengde gevoelens. Over één ding is men het echter eens: de problemen met de betrouwbaarheid mogen de titelstrijd niet beslissen.


De titelstrijd gaat dit seizoen overduidelijk tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Beide piloten kregen dit seizoen reeds meermaals af te rekenen met problemen op het vlak van de betrouwbaarheid.

Beide rijders kregen reeds allebei evenveel keer af te rekenen met technische problemen, die balans ligt dus in evenwicht. Maar Toto Wolff wil dat Mercedes ervoor zorgt dat beide rijders mogen vertrouwen op hun wagens. Hij wil immers vermijden dat de titelstrijd beslist wordt door het feit dat één van beide rijders problemen heeft met zijn wagen.

“Het zou niet leuk zijn indien de titelstrijd beslist wordt doordat één van beide rijders problemen heeft met de wagen,” zei Toto Wolff op de website van het Mercedes F1 team. “We moeten ons focussen en er voor zorgen dat dergelijke betrouwbaarheidsproblemen voorkomen worden en niet opnieuw voorvallen.”

“Het is iets dat we moeten zien op te lossen. We hebben een supersnelle wagen maar op het vlak van de betrouwbaarheid ondervinden we problemen. We hebben een fantastisch team aan mensen die erg toegewijd zijn aan het leveren van kwaliteit. We zijn trots op wat ze weten te verwezenlijken en daarom is het ook verrassend dat we dergelijke problemen blijven ondervinden,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België