Mercedes bevestigt motorupgrade: slecht nieuws voor Ferrari en Red Bull

06 juni 2019 — Mercedes heeft in de aanloop naar het raceweekend in Canada bevestigd dat het komend weekend een motorupgrade introduceert. Dat is meteen ook slecht nieuws voor Ferrari en Red Bull en hun kansen op de overwinning.


Eerder liet Lewis Hamilton reeds uitschijnen dat Mercedes in Canada waarschijnlijk een motorupgrade zou introduceren en vandaag raakte bekend dat Mercedes dat ook daadwerkelijk zal doen.

Eerder introduceerden Ferrari, Renault en Honda al upgrades voor hun motoren maar tot dusver slaagde alleen Mercedes erin te zegevieren. Met een motorupgrade voor de GP van Canada wil Mercedes er voor zorgen dat het haar zegereeks verder kan zetten.

Het Circuit Gilles Villeneuve kenmerkt zich door erg lange rechte stukken waardoor motorvermogen enorm belangrijk is. Met de motorupgrade wil Mercedes haar kansen vergroten om ook in Canada te zegevieren.

Eerder had Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff al laten uitschijnen dat hij vreest dat Mercedes in Canada mogelijk haar eerste nederlaag zal moeten incasseren.

“De voorbije zes races waren we zeer sterk in de bochten maar verloren we tijd op de rechte stukken,” aldus Toto Wolff.

“Dit zal er voor zorgen dat Canada voor ons een enorme uitdaging wordt, zeker gezien de karakteristieken van het circuit die beter bij onze concurrenten passen. Er zijn erg veel lange rechte stukken en weinig bochten waarin we tijd kunnen goedmaken,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België