Mercedes bezorgd om betrouwbaarheid na twee “open hartoperaties”

27 juni 2019 — Acht races, acht overwinningen. Tot dusver is dit een majestueus seizoen voor de regerend wereldkampioen. Maar achter de schermen waren er hier en daar zorgen om de betrouwbaarheid, wat leidt tot bezorgdheid bij teambaas Toto Wolff.


Vorig jaar was de GP van Oostenrijk een pijnlijke race voor de Zilverpijlen. Nadat ze de eerste startrij bezet hadden, moest Valtteri Bottas als leider van de race opgeven met een hydraulisch probleem voordat Lewis Hamilton zijn wagen moest parkeren na een verlies van druk.

In 2019 ging het elke race goed voor Mercedes, maar enkele weekends waren er stressvolle momenten, zoals in Canada toen het team Hamilton’s wagen bloot moest leggen voor de race, waardoor die net op tijd klaar was om nog maar aan de race te kunnen beginnen. Uiteindelijk won hij wel die race.

In Frankrijk vonden ze dan weer een probleem vlak voor de kwalificatie, opnieuw op de wagen van Hamilton. Ze moesten de krachtbron en versnellingsbak uit zijn bolide halen om het probleem op te lossen.

Achter de schermen liep het dus niet zo vlot als het lijkt. De problemen die ze bij Mercedes hadden waren zo complex dat Toto Wolff, teambaas bij het team, hen vergeleek met open hartoperaties. Het is dan ook geen wonder dat hij zich niet laat verleiden tot vroege uitspraken over de wereldtitel.

“Ons resultaat tijdens de GP van Oostenrijk van vorig jaar was ons dieptepunt van het seizoen 2018”, zei Wolff vooruitblikkend op de race van komend weekend. “Een dubbele opgave na een veelbelovende eerste startrij betekende dat we heel wat punten verloren.”

“Die race was een pijnlijke herinnering aan hoe snel dingen fout kunnen gaan in deze sport, en dat betrouwbaarheid en prestaties hand in hand gaan in de Formule 1.”

“Dit jaar kenden we nog geen opgaves, maar het zou zelfvoldaan zijn om te gaan negeren dat we twee weekends op rij open hartoperaties moesten uitvoeren op één van de wagens.”

“We werden blootgesteld aan een aantal verschillende problemen op verschillende onderdelen, problemen die makkelijk konden leiden tot een opgave. We moeten dan ook zo snel mogelijk die uitdagingen onder de knie hebben.”

Mercedes scoorde zes dubbeloverwinningen uit acht races en leidt Ferrari met 140 punten in het kampioenschap. Als ze winnen in Oostenrijk, dan evenaren ze het record van meest opeenvolgende overwinningen, wat op dit moment nog op naam staat van McLaren die er 11 na elkaar won in 1988.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België