Mercedes: “Bij een reglementswijziging moet je iedereen vrezen”

17 februari 2017 — Mercedes is op haar hoede wat het nieuwe seizoen betreft ...


Na drie jaren van dominantie in de Formule 1 staan al de teams voor een grote uitdaging. De reglementswijzigingen zorgen er immers voor dat de krachtsverhoudingen in de Formule 1 grondig door elkaar geschud kunnen worden, dat beseft ook Mercedes.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet Mercedes op haar hoede zijn en iedereen vrezen.

“Wanneer de regels veranderen moet je iedereen vrezen,” zei Toto Wolff tegenover ‘Radio 5 Live’. “Niemand verwachtte dat Brawn in 2009 kans zou maken op de titel. We kijken dan ook naar iedereen en iedereen krijgt nu kansen.”

Wanneer Toto Wolff gevraagd wordt of hij nerveus is antwoordt hij als volgt.

“Ik was vier jaar geleden nerveus toen we aan ons avontuur begonnen. Ik vroeg me af of we in staat zouden zijn om races en kampioenschappen te winnen en dat hebben we uiteindelijk de voorbije jaren gedaan. De nervositeit is dan ook enigszins weggegaan. Tegelijkertijd bestaat het gevaar dat we zelfvoldaan worden. De reglementswijzigingen komen dan ook op het juiste moment voor Mercedes,” besluit Toto Wolff.

“We zijn supergemotiveerd om alles goed voor elkaar te krijgen en willen het eerste team worden dat na een dominantie het jaar voor de reglementswijzigingen ook tijdens het jaar daarna goed uit de startblokken schiet. Dat is nog nooit voorgedaan.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België