Mercedes blijft geloven in een overwinning dit seizoen

12 juli 2010 — Bij Mercedes GP is men na de derde plaats van Nico Rosberg er nog meer van overtuigd dat men dit seizoen nog voor overwinningen kan gaan.

Twee weken geleden tijdens de GP van Europa in Valencia was het nog bijna een grote crisis bij Mercedes GP. Het resultaat dat de renstal daar boekte was nog het best te omschrijven als dramatisch.

Maar het kan snel verkeren in de Formule 1, dat is nogmaals gebleken. Na afloop van de GP van Groot-Brittannië was de stemming al stukken beter. Nico Rosberg behaalde immers de derde plaats op het podium en dat sterkt meteen ook de hoop van Mercedes GP om nog dit seizoen een overwinning te boeken.

“Ik denk dat dit een positief resultaat is aangezien we hier iets conservatiever waren.” zei Nick Fry tegenover Autosport.com. “Valencia toonde ons dat je iets te hard kan pushen. We installeerden onderdelen op de wagen die duidelijk niet werkten en uiteindelijk kenden we een chaotisch weekend.”

Volgens Mercedes GP toont het aan dat het team de strijd kan aangaan om de derde plaats bij de constructeurs. Mercedes GP verklaarde enkele weken geleden dat het dit seizoen nog voor overwinningen wil gaan en het resultaat dat werd behaald in Silverstone steunt opnieuw de hoop op een overwinning.

“Om in de top drie van de constructeurs te eindigen moeten podiumfinishes en zelfs overwinningen behalen. Ik denk dat zich daarvoor voldoende opportuniteiten zullen aandienen. We hebben twee uitstekende rijders en de strategie is ook vaak goed. De pitstops behoren meestal tot de beste en de wagen is ook redelijk goed,” voegde Fry eraan toe.

image

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België